Аграрні призначення 2023: Березень-квітень

Аграрні призначення 2023: Березень-квітень
Джерело фото: Latifundist.com

Впродовж березня-квітня кадрові перестановки в топменеджменті відбулися в компаніях «Кернел», Saatbau Probstdorfer Ukraine, CLAAS та «Контінентал Фармерз Груп». Голова Ради директорів Agromino очолив Українсько-чеську торгову палату (UKRCHAM), куди в якості члена правління увійшов і директор компанії BEDNAR

Також стало відомо, що засновник Drone.UA почав співпрацювати з FAO, а голова Ради директорів KSG Agro тепер буде відповідати за відновлення аграрного потенціалу Херсонщини. Кабмін призначив нового очільника «Укрзалізниці», а екскерівниця департаменту комунікацій, PR та GR «Кернел» створила власну репутаційну агенцію.

Ігор Комнатний

Куди: Saatbau Probstdorfer Ukraine

Посада: Виконавчий директор

У квітні на посаду виконавчого директора Saatbau Probstdorfer Ukraine призначено Ігора Комнатного. В агросфері працює з 2001 року — починав із викладання на кафедрі технології переробки та зберігання продукції рослинництва Уманського державного аграрного університету. Пізніше працював на різних посадах у «Агрозахист Донбас», «РВД-Агро», Monsanto, Syngenta. До березня цього року працював у Corteva Agriscience на посаді керівника з продажів насіння Pioneer в Україні.

Артем Філіп’єв

Куди: «Кернел»

Посада: Директор з правового забезпечення

У квітні про функціональні зміни у складі менеджменту повідомила і компанія «Кернел». На посаду директора з правового забезпечення було призначено Артема Філіп’єва.  

«Він має багаторічний досвід управління юридичними напрямками міжнародних виробничих компаній. Зокрема, сфера професійних обов’язків Артема охоплювала представництво компаній в значних судових спорах, супровід масштабних інвестиційних проектів, як-то будівництво виробничих активів, приватизація державного майна, M&A», — повідомили в компанії.

Вікторія Лук’яненко, яка раніше обіймала посаду директора з правового  забезпечення, призначена директором Estron Corporation Limited — однієї з юридичних осіб «Кернел». Її нова зона відповідальності — супровід питань присутності компанії в іноземних юрисдикціях

Петр Крогман

Куди: Українсько-чеська торгова палата (UKRCHAM)

Посада: Голова торгової палати

З 1 квітня Петр Крогман очолив Україно-чеську торгову палату (UKRCHAM). Він є головою Ради директорів агрохолдингу Agromino та засновником і акціонером компанії Resilient. Також призначено його заступника та посилено Раду директорів UKRCHAM — з 5 до  9 членів.

«Українсько-чеська торгова палата є найбільш швидкозростаючою палатою в Чеській Республіці. З моменту заснування у травні 2022 року до неї приєдналися 130 членів. Це як чеські компанії, які вже працюють в Україні або збираються вийти на даний ринок, так і важливі українські компанії, які ведуть бізнес в Україні та Чехії», — йдеться у повідомленні UKRCHAM.

Зазначається, що оборот компаній, асоційованих з UKRCHAM в Україні або в торгівлі з нею, досягає 40 млрд чеських крон.

Ян Беднар

Куди: Українсько-чеська торгова палата (UKRCHAM)

Посада: Член правління

З 1 квітня до складу правління Українсько-чеської торгової палати (UKRCHAM) увійшов комерційний директор компанії BEDNAR Ян Беднар.

«Ян Беднар добре знає та любить Україну. Він відвідує країну кожного року, навіть після початку повномасштабного вторгнення. Головною метою своєї діяльності в Палаті на найближчий час бачить посилення міжурядової співпраці між Чехією та Україною, адже для підвищення економічної активності між країнами потрібно зняти всі бар’єри, які існують сьогодні, насамперед у питаннях фінансування», — повідомляють в UKRCHAM.

Нагадаємо, BEDNAR з 24 лютого 2022 року припинила прийом всіх замовлень та будь-які інвестиції у маркетинг в росії та білорусі.

Читайте також: Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України

Валерій Яковенко

Куди: FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН)

Посада: Експерт з дронів

Засновник Drone.UA Валерій Яковенко з 15 березня почав співпрацювати з FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) у якості експерта з дронів.

«Моя роль та роль моєї команди — поширювати успішний український досвід, демонструвати ефективність українських аграріїв та допомагати досліджувати вплив технологій на економіку землеробства. Ми вже попереду, Україна номер один, і ми маємо відповідальність поширювати наші знання всьому світу», — написав у Facebook Валерій Яковенко.

Євген Лященко

Куди: «Укрзалізниця»

Посада: Голова правління

З 23 березня головою правління «Укрзалізниці» призначено Євгена Лященко. Він змінив на посаді Олександра Камишіна.

Раніше Євген Лященко обіймав посаду члена правління залізниці і відповідав за фінансовий блок питань у компанії.

«Зазначу, що за останній рік, рік повномасштабного російського вторгнення, за безпосередньої участі Євгена Лященка було запроваджено низку фактично революційних змін на УЗ. Перш за все це перехід на прямі контакти з виробниками енергоресурсів: нафтопродуктів, електроенергії, газу. Ці рішення сукупно заощадили для держави мільярди грн», — повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

Ян Хендрік Мор

Куди: CLAAS

Посада: Генеральний директор

З 1 квітня німецьку компанію CLAAS очолив 59-річний Ян Хендрік Мор. Він дипломований інженер, працює в CLAAS з 1984 року. З 2008 року він є членом Правління концерну. Перед новим призначення очолював сегмент зернозбирального бізнесу, яким і надалі буде опікуватися.

«Ян Хендрік Мор користується великою повагою в CLAAS і в нашій галузі. Він знає CLAAS,  як ніхто інший, і довів свою значимість. Він формував компанію протягом багатьох років роботи на різних керівних посадах. Разом зі своїми колегами в правліні групи та всіма співробітниками він розвиватиме успішну роботу свого попередника і вестиме Claas у майбутнє. Я дуже вдячна Яну-Хендріку Мору за те, що він тепер бере на себе відповідальність як генеральний директор CLAAS Group», — прокоментувала призначення голова наглядової ради CLAAS Катріна Клаас-Мюльхойзер.

Оксана Коваль

Куди: SMITH GROUP

Посада: Засновниця

У квітні Оксана Коваль заснувала українсько-американську репутаційну агенцію SMITH GROUP. Про це вона повідомила у Facebook.

«…Будувати, формувати, корегувати, рятувати репутацію бізнесу, особистого бренду або бренду роботодавця  — це те, що я вмію робити офігезно. Ви це знаєте. Тільки відтепер географія значно ширша — від України до США. І перелік послуг  — від піару і всебічного діджиталу до івентів. Допомагати комусь стати брендом номер 1 в своїй сфері в Україні  —  люблю, вмію, практикую. І продовжую це робити вже в рамках власної незалежної агенції. А відтепер додається ще міжнародна арена. Україна і США само собою, Європа та і вся земна куля на додачу», — зазначила Оксана Коваль.

Нагадаємо, у лютому 2023 року стало відомо, що Оксана Коваль залишила посаду керівниці департаменту комунікацій, PR та GR «Кернел», яку обіймала з січня 2019 року.

Сергій Касьянов

Куди: Херсонська ОДА

Посада: Радник голови

З 20 березня голову Ради директорів KSG Agro Сергія Касьянова призначено радником голови Херсонської ОДА з питань міжнародного співробітництва та розвитку регіону. На цій посаді він буде займатися відродженням економічного потенціалу регіону, зокрема, аграрного сектору, в тому числі і шляхом залучення іноземних інвестицій на Херсонщину.

Агровтрати

Віталій Ставнічук

Звідки: «Контінентал Фармерз Груп»

Посада: Операційний директор

У квітні стало відомо, що Віталій Ставнічук був звільнений з посади операційного директора «Контінентал Фармерз Груп», яку обіймав з 2019 року.

 «Хочу повідомити про успішне завершення проекту за моєю участю в компанії «Контінентал Фармерз Груп». Моя роль на позиції операційного директора включала не лише реалізацію сучасних та ефективних виробничих процесів, але й запровадження змін в бізнес-моделі, здійснення децентралізації функцій з передачею повноважень щодо прийняття рішень та відповідальності на рівень виробничих кластерів», — написав Віталій Ставнічук у Facebook.

Причини звільнення Віталій Ставнічук відмовився коментувати Latifundist.com, зауваживши, що відкритий до нових пропозицій та проєктів.

Томас Бек

Звідки: CLAAS

Посада: Генеральний директор

Томас Бек, який до 1 квітня чотири роки обіймав посаду генерального директора CLAAS, пішов у відставку. В компанії працював з 2006 року. Починав в якості керівника по системним технологіям і керуючого інженера по дослідженням і розробкам, виробництву і логістиці.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus