Аграрні призначення 2024: Травень-червень


Джерело фото: Latifundist.com

Мейнстрімом травня стала відставка міністра агрополітики Миколи Сольського. Упродовж двох тижнів суспільство спостерігало за перипетіями навколо його арешту через підозру у заволодінні державною землею та звільненням із СІЗО під заставу у 75,7 млн. Міністерство Микола Сольський очолив через місяць після початку повномасштабного вторгнення. Якими для нього були ці два роки, та чим запам’ятався агроспільноті — писали тут.

Став міністром за місяць після початку війни, пішов — після скандалу з ДПшками. Чим ще запамʼятається агроміністр Микола Сольський
Читати також

Щодо інших кадрових змін. Новий фахівець з’явився у Delta Wilmar, в КMZ Industries  призначили стратегічну радницю, а в «Фонді аграрних інвестицій» — голову. В «ІМК» обрали нових голову ради директорів на генерального директора. Продовжуються зміни у топменеджменті материнській компанії FMC. Нещодавно там обрали нових президента та виконавчого директора. На жаль, не обійшлося і без агровтрат в українських компаніях —  G.R. Agro залишив операційний директор, який працював на цій посаді упродовж останніх 9 років.

 

Тарас Висоцький

Куди: Мінагрополітики

Посада: Виконуючий обов'язки міністра

З 14 травня тимчасово виконуючим обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України призначено Тараса Висоцького. З травня 2021 року він обіймав посаду першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України. Упродовж 2019-2021 рр. був заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

У 2008 році закінчив НУБіП за спеціальністю «Адміністративний менеджмент», здобувши кваліфікацію магістра з менеджменту.

 

Юрій Ровицький

Куди: Delta Wilmar

Посада: Провідний менеджер 

У травні Юрій Ровицький повідомив, що тепер працює на посаді провідного менеджера з нішевих культур в компанії Delta Wilmar.

З лютого 20220 року він працював трейдером в TBB Trading DMCC.

Юрій має великий досвід у сфері логістики, юриспруденції та роботи з клієнтами. Працював заступником директора з продажу у компанії «Наваль Логістик».

Ще раніше — комерційним директором стивідорної компанії «Агрія» у Бердянському морському порту.

 

Вікторія Умін

Куди: KMZ Industries

Посада: Стратегічна радниця

У травні стало відомо, що Вікторію Умін призначено стратегічною радницею KMZ Industries.

Вона також є директоркою Green&Clean Global та віцепрезиденткою Канадсько-Української Торгово-Промислової Палати.

Упродовж 15 років Вікторія Умін працювала старшою директоркою з глобальної стратегії та розвитку бізнесу Ag Growth International (AGI).

Зокрема, брала участь у різних сферах розвитку міжнародного бізнесу: стратегії, злиттях і поглинаннях, виходу компаній на міжнародні ринки, розвитку та управлінню відносинами з корпоративними клієнтами по всьому світу.

«За останні 20 років KMZ Industries пройшла шлях від виробника місцевого значення до компанії світового класу, яка конкурує на рівних з глобальними виробниками. Наступний важливий крок у розвитку компанії це вихід на світовий ринок… У KMZ Industries є великий потенціал за рахунок наявних розробок та кваліфікованого персоналу, тому компанія має усі складові для забезпечення місця лідера у світовому пулі виробників елеваторного обладнання», — прокоментувала Вікторія Умін.

 

Ярослав Ярославський

Куди: «Фонд аграрних інвестицій»

Посада: Керівник

У червні Фонд державного майна України призначив Ярослава Ярославського керівником «Фонду аграрних інвестицій». Дане  підприємство займатиметься реалізацією проєкту «Земельний банк». Відповідно в обов’язки Ярослава Ярославського входитиме реєстрація державних сільгоспземель та організація їх передачі в користування через аукціони.

Відомо, що він 8 років очолював «Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою». Під його керівництвом підприємство стало найбільшим в Україні надавачем землевпорядних послуг, зазначає Фонд держмайна.

З 2011 по 2016 Ярослав Ярославський працював на керівних посадах в системі Держгеокадастру.

Має технічну та землевпорядну освіту. Кандидат технічних наук, академік Академії наук прикладної радіоелектроніки. Входить до складу робочої групи з питань реалізації проєкту «Земельний банк» від початку його впровадження.

 

П’єр Брондо

Куди: FMC 

Посада: Виконавчий директор

У червні стало відомо, що П’єр Брондо, який обіймав посаду голови та генерального директора FMC з 2010 року до свого виходу на пенсію в червні 2020 року, повертається до керівництва компанією. Його призначили головним виконавчим директором на додаток до його посади голови ради. Це сталося після відставки Марка Дугласа, який присвятив більш ніж 14 років компанії.

Як повідомили у FMC, під час свого попереднього перебування на посаді Брондо перетворив компанію на лідера сільськогосподарських наук. Його стратегічні ініціативи включали злиття та поглинання, збільшення інвестицій у дослідження та розробки, а також географічне розширення, що призвело до збільшення загального прибутку акціонерів на понад 325% у період з 2010 по 2020 роки.

 

Роналду Перейра

Куди: FMC

Посада: Президент

Також у червні в FMC повідомили про призначення Роналду Перейра (Ronaldo Pereirа) президентом.

У FMC він працює майже 28 років і раніше займав посаду виконавчого віцепрезидента та президента американського регіону.

На новій посаді він матиме більш розширені обов’язки, включаючи виконавчий нагляд за комерційними та маркетинговими функціями в усьому світі, а також функціями сталого розвитку, зовнішніх зв’язків, регулювання та маркетингу.

Крім того, продовжуватиме контролювати бізнес Plant Health. 

 

Алекс Ліссітса

Куди: «ІМК»

Посада: Голова ради директорів

Алекса Ліссітсу з 1 липня призначено головою ради директорів «ІМК».

Він відповідатиме за довгострокову стратегію компанії та нагляд за її впровадженням. 

Чинний голова ради директорів Олександр Петров залишиться в складі цього органу.

Нагадаємо, з 2023 року Алекс Ліссітса обіймав в агрохолдингу посаду генерального директора. У 2007 році заснував асоціацію «Український клуб аграрного бізнесу». До листопада 2021 року був її президентом.

Закінчив Національний аграрний університет (економіка підприємств). Має ступінь Ph.D. Берлінського університету імені Гумбольдта.

«Обсяг моїх завдань змінюється, і вони більше будуть зосереджені на стратегічних і стратегічних питаннях можливості отримання додаткових коштів від міжнародних фінансових організацій. Операційними питаннями та реалізацією стратегічної діяльності займатиметься Олександр Вержиховський, який 7 років обіймав керівні посади в групі та в самій компанії. Ми працюємо разом з 2013 року», — прокоментував своє призначення Алекс Ліссітса.

 

Олександр Вержиховський

Куди: «ІМК»

Посада: Генеральний директор

На посаду генерального директора «ІМК» з 1 липня призначено Олександра Вержиховського.

За його словами, компанія продовжить працювати за поточними напрямками діяльності та зосередиться на реалізації оголошеної минулого року стратегії IMC Smart Green.

Основною метою діяльності компанії буде підвищення ефективності, а також перехід на більш енергоефективні технології з акцентом на захист навколишнього середовища.

«Крім того, як було оголошено раніше, найближчим часом ми не будемо зосереджуватись на купівлі землі сільськогосподарського призначення, а зосередимося більше на посиленні логістичної складової нашого бізнесу, щоб отримати більш високу маржу від реалізації нашого врожаю», — зауважив Олександр Вержиховський.

Агровтрати

Микола Сольський

Звідки: Мінагрополітики

Посада: Міністр

25 квітня міністр агрополітики Микола Сольський написав заяву про відставку через вручення йому від НАБУ підозри у заволодінні державною землею. 9 травня Верховна Рада задовольнила це рішення.  

Міністерство Микола Сольський очолював з 24 березня 2022 року. Ще раніше був головою комітету аграрної політики та земельних відносин у Верховній Раді України.

Артем Ремпен

Звідки: G.R. Agro

Посада: Операційний директор

Артем Ремпен залишив компанію G.R. Agro, в якій з 2015 року займав посаду операційного директора.

«Протягом моєї роботи в групі компаній G.R. Agro я мав можливість значно вирости як професіонал. Дуже вдячний власнику компанії за надані можливості для розвитку, підтримку та довіру. Кожен день я працював з неймовірно талановитими і компетентними спеціалістами, які надихали мене на нові звершення і сприяли моєму професійному зростанню. Разом ми досягли багато важливих результатів, і цей досвід став для мене безцінним.  Я завжди буду з вдячністю згадувати про час проведений в G.R. Agro і всіх колег, які зробили цей період мого життя особливим і значущим. Але час рухатись далі», — прокоментував Latifundist.com своє рішення Артем Ремпен.

Марк Дуглас

Звідки: FMC Corporation

Посада: Президент, головний виконавчий директор

У червні в FMC Corporation оголосили, що Марк Дуглас залишає посаду президента та головного виконавчого директора. Її він займав з червня 2020 року. Загалом до FMC він приєднався у березні 2010 року як віцепрезидент із глобальних операцій та міжнародного розвитку. Раніше працював у компанії Dow Chemical Company.

Виконано за допомогоюDisqus