Нероба назвала причини рекордних цін на пшеницю

Постійна загроза розриву ланцюжків постачання, інфляція та невизначеність, а також неврожай пшениці у покупців й низька якість продукції — зробили цього сезону частину виробників дуже багатими.

Таку думку висловила менеджер з розвитку бізнесу «Maxigrain» Олена Нероба в коментарі для Latifundist.com.

«Прагнення ряду імпортерів дочекатися гарного обіцяного врожаю почали затьмарюватися з середини літа: в Європі та Україні були дощі, у Канаді — посуха, в частині Росії не вдалося відновити втрати озимого врожаю пшениці. Тому ми бачили не лише щоденне зростання, а й згоду на нижчу якість», — відзначила експертка.

За словами Олени Нероби, схоже, що Австралія і цього сезону не врятує всіх: не дивлячись на рекордний урожай пшениці — до 37 млн т. Ринок вже активно обговорює скільки Австралія матиме фуражного зерна через надмірну вологу.

«Натомість Латинська Америка раптово стала нашим конкурентам — на початку сезону вони намагаються отримати швидкі гроші та почали продавати на наші ринки», — підкреслила експертка.

Нагадаємо, що середнє значення Індексу цін на зернові The Food and Agriculture Organization (FAO) у листопаді склало 141,5 пункту, що на 4,3 пункту (3,1%) вище за жовтневий показник і на 26,6 пункту (23,2%) вище показника минулого року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus