Variant Irrigation підписав договір з Кернел на поставку зрошувальних машин

Зліва направо: власник Variant Irrigation Данііл Шуфані та керівник Придніпровського кластера агрохолдингу «Кернел» Михайло Петров
Зліва направо: власник Variant Irrigation Данііл Шуфані та керівник Придніпровського кластера агрохолдингу «Кернел» Михайло Петров
Джерело фото: Latifundist.com

Український виробник зрошувальних систем Variant Irrigation уклав договір з агрохолдингом «Кернел» на поставку двох зрошувальних машин для Придніпровського кластера. Поставку фронтальних машин довжиною 440 м очікують у березні 2022 р.

Про це повідомляє кореспондент Latifundist.com.

За словами керівника Придніпровського кластера Михайла Петрова, проєкт впровадження зрошення в компанії «Кернел» існує з 2014 р. і сьогодні під полив відведено 2,2 тис. га.

Він акцентує, що оскільки зона безризикового землеробства перемістилася на північ України, то в центральній частині, де розташовані землі Придніпровського кластера, є можливість отримувати стабільний врожай лише за гарантованих опадів. Норма для гібридів кукурудзи та соняшника — 250 мм на рік.

«Раніше ми працювали тільки з американськими виробниками зрошувальних машин. В цьому році бачимо, що потенціал низки українських виробників досягає рівня європейських і американських компаній. Одним з таких виробників є Variant Irrigation. Ми відвідали їх нові виробничі потужності та сучасний завод, тож віримо, що машини виробництва цієї компанії будуть не гірші, а можливо в деяких вузлах навіть кращі від їх найближчих конкурентів зі США. Тому дали зелене світло якісному українському виробнику»,  прокоментував Михайло Петров.

У свою чергу власник Variant Irrigation Данііл Шуфані зазначив, що компанія має індивідуальний підхід до кожного замовника, тому намагаються враховувати всі його побажання. Так, спеціально для «Кернел» буде розроблене програмне забезпечення, яке допоможе керувати фронтальною зрошувальною установкою за допомогою GPRS-системи.

Читати по темі: ТОП-10 виробників зрошувального обладнання за 1 півріччя 2021 р.

«Для «Кернел» робимо зрошувальні системи з абсолютно новим програмним забезпеченням, яке у світі надають тільки 2 американські компанії. Ми будемо третіми та першими в Україні. Вдячні «Кернел», що компанія дозволила нам провести цей експеримент на своїх потужностях. Сьогодні у багатьох підприємств склався стереотип, що все українське погане. Але вже понад 10 років тенденція абсолютно інша й українські виробники можуть робити продукцію набагато якіснішу, ніж зарубіжні. Економіка країни може рости тільки спільними зусиллями. Тому вірю, що багато компаній будуть наслідувати приклад «Кернел» і звернуть увагу на українського виробника»,   розповів Данііл Шуфані.

Під час укладання договору сторони обговорили питання сервісного обслуговування зрошувальної техніки. За словами Михайла Петрова, наразі для кластера це одне із найболючіших питань. Данііл Шуфані запевнив, що з цим проблем не буде.

Читати по темі: Велика вода: ТОП агрохолдингів з найбільшим зембанком під зрошенням

«Ми приділяємо достатньо велику увагу саме сервісному обслуговуванню, бо розуміємо, що для агрокомпаній простій в сезон це найбільша проблема. Кожного року розширяємо штат сервісних бригад, укомплектовуємо їх транспортом та необхідними інструментами. Робимо все, щоб бригади були мобільні», зазначив власник Variant Irrigation.

Нагадаємо, що протягом 2021 року компанія Variant Irrigation успішно збільшила свою дилерську мережу в Європі. Наразі дилери компанії представлені у Болгарії, Румунії, Угорщині, Молдові. 60% продажів на експортні ринки Variant Irrigation здійснює через дилерську мережу, решта — прямий продаж клієнтам (Хорватія, Словенія, Словаччина, Польща).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus