Ціни на сою знижуються після ралі: суха погода в Південній Америці є рушійною силою ринку

Ф'ючерси на соєві боби в Чикаго знизилися в понеділок, поступившись частиною завоювань попередньої сесії, хоча зниження виробництва в Бразилії, найбільшому світовому експортері, обмежило втрати.

Про це пише Successful Farming з посиланням на Reuters.

Зазначається, що ціни на кукурудзу та пшеницю знизилися на торгах в Азії.

«Саме суха погода в Південній Америці є рушійною силою ринку. Збитки можуть знизити врожайність», — сказав сінгапурський трейдер, який торгує зерновими та олійними культурами.

Згідно із повідомленням, найбільш активний контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) впав на 0,6% до $14,02-1/4 за бушель до 0256 GMT. Кукурудза втратила 0,3% до $6,05-1/2 за бушель, а пшениця здала позиції на 0,3% до $7,56-1/2 за бушель.

«Сільськогосподарські ринки шукають напрямок від серії звітів Міністерства сільського господарства США (USDA) з урожаю, запланованих на 12 січня, включаючи оновлені оцінки виробництва у Південній Америці»,— говориться в повідомленні.

Крім того, кліматичний феномен Ла-Нінья вплинув на врожай сої та кукурудзи у Бразилії минулого року і може знову зашкодити виробництву цього року, йдеться у аналітичній записці Bank of America Securities.

Аналітики також акцентували, що сезон 2020/21 приніс протилежні кліматичні умови для регіонів Бразилії: Центр-Захід та Північний Схід постраждали від більших опадів, тоді як Південь постраждав від посухи.

«Великі спекулянти скоротили чисту довгу позицію щодо ф'ючерсів на кукурудзу на CBOT за тиждень до 4 січня. Щотижневий звіт Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами про зобов'язання трейдерів також показав, що некомерційні трейдери, до яких входять хедж-фонди, збільшили чисту коротку позицію щодо пшениці на CBOT і збільшили чисту довгу позицію щодо соєвих бобів»,— говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що аналітики повідомляють про стабільний ріст цін на олійні та відзначають, що ринок знаходиться в очікуванні звіту USDA. Станом на 10 січня олійні додали в ціні. Попит на соняшникову олію спричинив зростання ціни, відтак на базисі СРТ-завод соняшник торгувався в діапазоні 18700-21500 грн за т, залежно від вмісту олії 46-50%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus