Вологість кукурудзи урожаю 2021 року показала не вище 15% — виробник

Вологість гібридної кукурудзи нового врожаю 2021 року не перевищувала 15,7%, а тому досвіду можна стверджувати, що насіння вирощене і районоване у нас краще підходить для українського клімату.

Таку думку висловив співзасновник ФГ «Твердиня-Агро» Олександр Покась в матеріалі «Посівна-2022 та ціна насіння кукурудзи: як зменшити витрати, але не якість» на SuperAgronom.com.

За його словами, цьогоріч погода була сприятливіша з точки зору вологи та гібриди кукурудзи різної селекції показали хороші результати.

«Але тут є ще один нюанс. За схожої врожайності аграрії збирали кукурудзу з вологістю 20-22%. тоді як у нас гібрид кукурудзи найвища була 15,7%, але здебільшого не перевищувала 13-14%. Тож уявіть — 8,2 т/га і волога 14%», — каже Олександр Покась.

Читати по темі: Перші партнери Syngenta в Україні, 1 тис. га земель під селекцію, 100 тис. кв. м складів: як працює «організм» агрокорпорації Степова

Він акцентував, що на елеваторах навіть нічого не скидали, лише трохи підвищили базову норму, встановивши її на рівні 15%.

«Я б на наступний рік узяв гібрид РАМ 1023. Зрозуміло, що навряд чи ще раз так пощастить з опадами, але я впевнений, що навіть у гірших умовах він себе покаже достойно», — підсумував аграрій.

Аграрій каже, що зараз сіє переважно гібриди кукурудзи, зокрема, РАМ 1023 селекції «Степової». За його словами насіння вирощене і районоване у нас краще підходить для українського клімату.

«Приваблює й те, що їхні гібриди завжди стабільні. Можу навести приклад поточного року. Як відомо, цьогоріч були чималі проблеми з добривами. Нині замінили на ті, в яких менше азоту й фосфору плюс трохи сірки. Тим не менше, навіть на горбах ми отримали урожайність по РАМ 1023 на рівні 8,2 т/га», — каже Олександр Покась.

На його думку, що вітчизняна селекція, що відомі зарубіжні бренди, — дають в таких умовах однакову врожайність. Та при цьому різниця в ціні на посівну одиницю досить значна.

Нагадаємо, аналітики USDA прогнозують збільшення українського урожаю кукурудзи на 2 млн т. Відтак експерти USDA підвищили прогноз урожаю кукурудзи в Україні у 2021/22 МР до ​​42 млн т, що на 2 млн т більше за прогнозований обсяг місяцем раніше. В грудні аналітики також підвищували прогноз по зерновій із 38 млн т до 40 млн т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus