Слідом за USDA: IGC також знизили свій прогноз світового виробництва сої

Враховуючи вплив спекотної та сухої погоди на перспективи врожаю в Південній Америці, аналітики IGC знизили прогноз світового виробництва сої у 2021/22 МР на 12 млн т порівняно з листопадом, до 368 млн т, що тільки трохи вище порівняно з минулим роком.

Про це повідомляється у звіті IGC.

«Чисте скорочення світової пропозиції відображено у зниженні прогнозу споживання — хоча він, як і раніше, знаходиться на новому високому рівні — і запасів. Значною мірою знижувальне коригування очікувань щодо запасів пов'язане з основними експортерами, а саме Бразилією та Аргентиною. Обсяг торгівлі (жовтень/вересень) прогнозується трохи нижче, ніж раніше, на рівні 167 млн т (+4%)», — говориться в повідомленні.

Оскільки більш високий урожай у США компенсує потенційно менший урожай у Південній півкулі, світове виробництво сої у 2021/22 МР очікується на кілька відсотків вище порівняно з минулим роком і складе 368 млн т.

Аналітики IGC акцентували, що на тлі подальшого зростання в Азії та трьох основних країнах світове споживання має досягти нового піку, причому зростання попиту частково пов'язане з обмеженою пропозицією альтернативних сортів, а саме ріпаку/каноли.

Також прогнозується зниження запасів на 6% порівняно з минулим сезоном до 52 млн т, включаючи скорочення запасів експортерів. Завдяки азіатському попиту торгівля, за прогнозами, збільшиться на 4%, до 167 млн ​​т.

Нагадаємо, що світові прогнози від аналітиків USDA щодо олійних культур цього місяця знижуються за всіма напрямками, оскільки суха погода в Південній Америці значно знижує врожайність та виробництво сої.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus