Аналітики збільшили оцінку врожаю та експорту ячменю у 2021/22 МР

Аналітики «УкрАгроКонсалт» очікують вищих відвантажень у другій половині сезону, тому прогноз щодо експорту ячменю у 2021/22 МР підвищено.

Таку думку висловила аналітик зернового ринку Марина Маринич на «УкрАгроКонсалт».

За її словами, за оцінками, з початку сезону та до початку року було експортовано на 50% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«Поточний сезон відрізняється більш активними відвантаженнями у першій половині сезону завдяки попиту з боку Китаю», — додає Марина Маринич.

Вона зазначає, що очікуються непогані відвантаження у другій половині сезону. Тому аналітики підвищили оцінку експорту ячменю у 2021/22 МР через скорочення внутрішнього споживання (на користь збільшення фуражного споживання кукурудзи та на тлі скорочення продовольчої та промислової переробки ячменю).

Експерт додає, що оцінка врожаю ячменю у 2021 році також була відкоригована.

Нагадаємо, слабкий попит змусив падати ціни на пшеницю. Минулої п'ятниці ціни на українську та російську пшеницю продовжували падати на тлі слабкого попиту. Навіть закупівлі Іраном російської пшениці та Алжиром української пшениці не підтримали ціни.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus