За 2021 Миколаївський морпорт зайняв лідируючі позиції в перевалці рослинної олії та зернових

В рейтингу серед морських портів України за обсягами перевалки порт Миколаїв впевнено займає друге місце, з перевалки олії — займає перше місце.

Про це повідомляє адміністрація Миколаївського морського порту.

У пресслужбі зазначають, що за результатами підсумків роботи Миколаївського морського порту у 2021 році було перевалено 29,87 млн т вантажів, що складає 99,1% у порівнянні з минулим роком і складає 16% від сумарного вантажообігу всіх портів України.

Додається, що минулого року Миколаївський морський порт займав перше місце серед портів України з перевалки рослинної олії та друге місце з перевалки зернових. Відтак, портовими операторами з січня по грудень було оброблено 2,88 млн т рослинної олії, що складає 36% від загального обсягу обробленої олії портами України.

Повідомляється, що дещо менше, ніж в попередньому році, перевалили зернових культур 12,9 млн т (97,9%).

Також, за словами адміністрації морпорту, у 2021 році перевалка хімічних та мінеральних добрив склала 798,87 тис. т.

Нагадаємо, аналітики збільшили оцінку врожаю та експорту ячменю у 2021/22 МР. Експерти «УкрАгроКонсалту» очікують вищих відвантажень у другій половині сезону, тому прогноз щодо експорту ячменю у 2021/22 МР підвищено.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus