Китай має намір збільшити виробництво зерна майже до 700 млн т до 2025 року

Згідно з п'ятирічним планом з сільського господарства, Китай має налагодити щорічне виробництво зерна на рівні понад 650 млн т та прагнутиме досягнути позначки в 700 млн т до 2025 року.

Про це пише CGTN.

Повідомляється, що згідно з опублікованим звітом USDA, країна зобов'язується розширити площі земель під посів зерна до 117 млн га. Також посівні площі зернових повинні залишатися на рівні за 93,3 млн га, а основних зернових культур — понад 53,3 млн га.

«До 2025 року має бути досягнуто значний прогрес у сільськогосподарській галузі Китаю. Насамперед у підвищеній здатності країни виробляти основні види сільськогосподарської продукції та досягнути екологічно чистого виробництва», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з планом, виробництво пшениці та інших основних зернових, має становити понад 140 млн т, а кукурудзи — понад 265 млн т.

Додається, що у 2021 році обсяг виробництва зерна в Китаї зріс на 2% і досяг рекордно високого рівня у 682,85 млн т.

Нагадаємо, Китай планує збільшити виробництво сої на 40% до 2025 року. Країна сильно залежить від кількох країн-імпортерів, а тому у 2019 році Китай розробив план відновлення внутрішнього виробництва сої.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus