Через високі ціни в Китаї на фуражну пшеницю впаде попит, на кукурудзу — збільшиться

У 2021/22 МР Китай скоротить використання фуражної пшениці в раціонах тварин. Обсяги впадуть практично на половину у порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону.

Про це пише Agriculture.com.

Повідомляється, що за оцінками трейдерів та аналітиків, обсяг фуражної пшениці, що використовується в годівлі тварин, може скоротитися до 10-24 млн т у сезоні, який розпочався у червні. Для порівняння, торік Китай використовував понад 40 млн т зернової для цих цілей.

За словами аналітиків, нестачу в пшениці китайські виробники замінять на інші зернові культури. Їм доведеться шукати альтернативні зернові.

«Постачання кукурудзи в новому році буде достатнім, у той час, як ціни на пшеницю залишаться високими. У результаті пшениця втратить свою перевагу на користь кукурудзи», — додає аналітик сільськогосподарського підрозділу Mysteel Лв Феньян.

Зазначається, що нові урядові обмеження, згідно з якими заборонено продаж пшениці з державних запасів з метою годівлі, також призведуть до зниження попиту на зернову.

Аналітики прогнозують, що менше використання пшениці, яка містить більше білка, ніж кукурудза, означає зміну попиту в бік кукурудзи та сої.

Нагадаємо, Китай має намір збільшити виробництво зерна майже до 700 млн т до 2025 року.Згідно з п'ятирічним планом з сільського господарства, Китай має налагодити щорічне виробництво зерна на рівні понад 650 млн т та прагнутиме досягнути позначки в 700 млн т до 2025 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus