Мінагропрод назвав загальний валовий збір зернових за 2021/2022 МР

3 лютого відбулася міжвідомча нарада за участю представників Мінагрополітики на чолі з першим заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, Укргідрометцентру, профільних асоціацій та учасників зернового ринку, з метою обговорення ситуації на зерновому ринку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Зазначається, що під час засідання учасникам було презентовано попередні дані балансу попиту та пропозицій зернових та зернобобових культур у 2021/2022 МР. Відтак, за попередніми розрахунками, загальний валовий збір зерна буде складати 83,8 млн т, пшениці 32,1 млн т та 40 млн т кукурудзи.

«Щодо проміжних результатів по експорту зерна, за даними Держмитслужби України станом на за липень-січень 2021/22 МР експортовано 17 млн т пшениці, з них 11 млн т — продовольча та 5,6 млн — фуражної», — йдеться у повідомленні пресслужби.

Додається, що прогнозоване очікування залишку до експорту складає 8,2 млн т, з них близько 2 млн т це продовольча пшениця, 6,2 млн т — фуражна.

«На сьогодні спостерігається деяке зниження темпів експорту зернових культур. Тому жодних ризиків стосовно надмірного експорту пшениці — немає. Саме збереження балансу і стабільності на зерновому ринку, а також вирішення спірних моментів є важливим завданням для нас», — зауважив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, аналітики назвали причини цінового просідання української пшениці. Зазвичай ціни на зернові в кінці січня на початку лютого відправляються в корекцію, яка триває до квітня. Для пшениці січневий хай (локальний максимум) стає сезонним піком, кукурудза ж робить ще один виток росту в квітні-травні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus