Астарта збудує силос для зберігання цукру за $15 млн

Агрохолдинг «Астарта» планує вкласти кошти у будівництво нового силосу для зберігання цукру.

Про це повідомляє пресслужба «Астарти»

Зазначається, що у 2022 році компанія розпочинає реалізацію проєкту з будівництва найбільшого в Україні складу безтарного зберігання цукру, загальною місткістю 60 тис. т. Будівництво планується на Наркевицькому цукровому заводі. Інвестиції складатимуть $14,6 млн.

«У Європі такого роду склади — звичайна річ, але в Україні таких складських приміщень для зберігання цукру недостатньо. Тому Астарта інвестує значні кошти у розвиток цукрової галузі. Наявність такого складу дасть можливість також оптимізувати логістичні витрати, підтримувати високу якість виробленої продукції та реалізовувати її в альтернативній тарі», — каже директор департаменту цукрового виробництва Астарти В'ячеслав Ужва.

У пресслужбі додають, що в процесі будівництва будуть впроваджені унікальні для України технологічні рішення, щоб створити оптимальні умови для тривалого зберігання цукру і збереження його первинної якості. Зокрема, проєктом, який розробляють німецькі спеціалісти передбачено конструкцію плити силосу, яка дозволить суттєво зменшити залишки цукру після вивантаження ємності.

Повідомляється, що введення об’єкту в експлуатацію заплановане на липень 2023 року.

Нагадаємо, Укрзалізниця інвестуватиме у розвиток інфраструктури припортових станцій. Про це повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін на «Українському зерновому саміті». 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus