У Вінницькій області арештували добрива російського походження вартістю близько 24 млн грн

Правоохоронці вилучили 21 вагон мінеральних добрив вартістю близько 24 млн грн на залізничних станціях, розташованих на Вінниччині. За повідомленням пресслужби Бюро економічної безпеки (БЕБ), вантаж належить компаніям із росії та білорусі.  

За інформацією відомства, у Вінницькій області встановлено 386 суб'єктів господарської діяльності, бенефіціарами яких є фізичні чи юридичні особи російської федерації та республіки білорусь.  

«Нині встановлено, що на кількох залізничних станціях області знаходиться 21 вагон з мінеральними добривами, що належать підприємствам росії. Загальна вага тимчасово затриманих товарно-матеріальних цінностей — понад 1,4 тис. т. Орієнтовна вартість міндобрив становить близько 24 млн грн‎»‎, — йдеться у повідомленні.  

Крім того, за даними БЕБ, виявлено 6 вагонів з моторним мастилом, що належить підприємствам із рф. Загальна вага мастила становить близько 300 т. Наразі експерти проводять оцінку товарно-матеріальних цінностей. 

Матеріали у цій справі співробітники БЕБ уже передали до Вінницької військово-цивільної адміністрації для проведення подальшої процедури націоналізації. 


Нагадаємо, що лукашенко планує заробити на провальній посівній кампанії в Україні.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus