FAO: прогноз споживання зернових на 2021/22 МР — знижено

Прогноз споживання зернових у світі від The Food and Agriculture Organization (FAO) на 2021/22 МР був знижений до 2,8 млрд т — на 3,5 млн т у порівнянні з даними попереднього місяця. Це на 1,5% (41 млн т) вище за показник 2020/21 МР.

Про це повідомляється у звіті The Food and Agriculture Organization (FAO).

Зазначається, що основним фактором перегляду прогнозу в поточному місяці є зниження на 3 млн т світового споживання пшениці. Головним чином через те, що споживання в Індії виявилося нижчим за прогнозовані рівні у зв'язку з очікуваним зростанням експорту.

«Проте прогнози щодо споживання пшениці, як і раніше, передбачають зростання порівняно з минулим роком на 1,5 % (до 772,8 млн т), що зумовлено очікуваним зростанням її продовольчого споживання», — йдеться в звіті.

Додається, що дещо знижено, проти минулого місяця, прогнози споживання фуражних зернових у світі в сезоні 2021/22 МР — до 1,5 млрд т. Це пояснюється передбачуваним незначним зменшенням споживання кормів. Однак прогноз передбачає зростання їхнього споживання на 1,4 % у порівнянні з рівнем сезону 2020/21 МР.

Повідомляється, цього місяця прогноз щодо запасів зернових у світі станом на кінець 2022 року був підвищений на 11,6 млн т до 836 млн т, що на 0,5% вище рівня на початку сезону.

Нагадаємо, якщо не продати старий врожай зернових, новий обвалить ціну

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus