Зеленський: зривати посівну — це свідомо провокувати продовольчу кризу 

Володимир Зеленський, Президент України
Володимир Зеленський, Президент України
Джерело фото: zn.ua

рф свідомо створює продовольчу кризу у світі, зриваючи посівну кампанію в Україні. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Ірландії, пише AgroPolit.com

За його словами, нині в Україні активно проходить посівна кампанія. Зривати посівну, знищувати нашу інфраструктуру — це свідомо провокувати продовольчу кризу. Відтак, наслідки цього можуть бути як мінімальними, так і масштабними. Наприклад спалахи насильства у регіонах, де нестабільність стає вже традиційною, і новий масовий потік біженців, які просто шукатимуть, як вижити.

Володимир Зеленський повідомив, що в ніч на 6 квітня російські війська знову завдавали ракетних ударів по території України, зокрема по черговій базі з пальним.

«Це вже стало фірмовим почерком окупантів — знищувати все, що забезпечує звичайне життя звичайним людям. Вони послідовно знищують місця зберігання пального, розподільчі центри продуктів, знищують навіть звичайну аграрну техніку та мінують поля. Мінують постійно все. Все, що залишають», — зазначив Президент.

Він акцентував, що росія заблокувала всі українські морські порти разом із тими суднами, які вже були завантажені аграрною продукцією на експорт. Такі дії росіян обґрунтовуються тим, що вони розглядають голод як свою зброю.

«Україна — одна з провідних держав на світовому ринку продовольства. Без нашого експорту – це не просто дефіцит, а загроза голоду для понад десятка країн Африки та Азії. Бо фізично не вистачатиме обсягів продукції і суттєво зростуть ціни. Це факт», — заявив Президент.

Нагадаємо, Мінагро та ДСНС закликають аграріїв бути обережними під час посівної

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus