Якщо Туреччина розблокує українські ЗЗР, доставка займе близько тижня — думка

Напередодні повідомлялось про те, що аграрії просять уряд допомогти з заблокованими ЗЗР в Туреччині. Експерти прогнозують, якщо Туреччина розблокує препарати, то транспортування їх до України займе близько тижня.

Таку думку висловив комерційний директор групи компаній «Рокада» Ігор Агарков «У Туреччині заблоковані українські ЗЗР: що відомо і як вирішити проблему» на Latifundist.com.

За його словами одна з проблем пов’язаних з цим питанням — транспортування ЗЗР до України. Адже відповідно до законодавства Туреччини, транзит через територію країни можливий тільки на турецьких машинах. Це дуже ускладнює ситуацію, адже турецьких машин, здатних перевозити агрохімію, не так багато. А готових їхати в Україну, де йде війна, — немає у принципі.

Додається, що теоретично турецька сторона могла б довезти вантажі до третьої країни, але тоді потрібна ще одна перевалка, що надто здорожчує вартість товарів.

«Тобто рішення ніби є, але воно вузьке, і реалізувати його важко. Дороге, складне, частково неконтрольоване. І окрім всього, таке рішення вкрай обмежене за пропускною спроможністю», — каже Ігор Агарков.

Нагадаємо, аграрії відчувають дефіцит ЗЗР для проведення посівної

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus