Аграрії можуть отримати кредит на суму до 60 млн грн на посівну

Задля успішного проведення посівної уряд розширив програму «Доступні кредити 5-7-9%», за якою підприємства можуть отримати кредит до 60 млн грн під 0%.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що з початку війни позики від державних банків на загальну суму 1,1 млрд грн отримали 826 бізнесів. З усіх виданих кредитних коштів за програмою «5-7-9%» 42% припадало саме на аграрний сектор. 

«‎Нашою послугою скористалися 12 тис. фермерських господарств. Отримані кошти йдуть на закупівлю добрив, пального, ЗЗР»‎, — зазначили в міністерстві.  

В Мінекономіки акцентували, що під час війни комерційні та державні банки повинні активізувати свою кредитну діяльність, адже ці кошти потрібні тисячам підприємців для налагодження виробництв. Зокрема, 10 найбільших банків заявили про виділені ліміти на суму 40 млрд грн, а 2,3 млрд грн держбанки вже видали фермерам.

Додається, що починаючи з 24 лютого, державні банки сумарно наростили кредитні портфелі на 12,5 млрд грн, що еквівалентно 15% приросту за 2021 рік.

Нагадаємо, український банк кредитує аграріїв у регіонах, де точаться бої.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus