План Маршалла для України полягає у підтримці аграріїв — Кейс Хузінха

Корнеліс Хузінха, директор «Кищенці»
Корнеліс Хузінха, директор «Кищенці»
Джерело фото: Latifundist.com

Цьогоріч аграрії економлять скрізь, де це можливо. Проте Україні потрібен своєрідний план Маршалла. Необхідна прозора підтримка аграріїв, щоб вони розвивалися.

Таку думку висловив аграрій, який відомий своїм виступом в Європарламенті в Брюсселі, та директор «Кищенці» Корнеліс Хузінха в матеріалі «Корнеліс Хузінха: Світова продовольча криза вже неминуча» на Latifundist.com.

За його словами, для сільгоспвиробників треба генерувати додану вартість. Бо експортувати тільки пшеницю і кукурудзу — це мало.

«Потрібна переробка, робочі місця. У мене, наприклад, на рослинництві, овочівництві, фермі працює 400 осіб. Якби було тільки рослинництво, то потрібна лише 1 людина на 300 га, відтак у мене було б всього 50 робочих місць. А в Україні 30 млн га ріллі. Теоретично потрібно 100 тис. людей, щоб обробити цю землю. Нехай буде навіть 1 млн людей, задіяний тільки в рослинництві. А всього населення понад 44 млн.

Він додає, що Україні потрібна переробка для того, щоб залучити якомога більше працівників. Щоб українці мали роботу й розвивалася економіка країни.

Кейс Хузінха зазначає, що країні потрібна незалежність від енергопостачальників. Наприклад — альтернативна енергетика, яка зараз розвивається.

«Це і сонячні батареї, біогаз, вітряки. Але треба, щоб і люди з цього щось мали. А не так, що великі інвестори приїхали, побудували великі сонячні парки, а люди і далі продовжують страждати. Дуже важливо правильно розподілити українські багатства. Всі гроші не повинні йти в кишеню олігархам», — каже аграрій.

Нагадаємо, нардеп вбачає, що розширення переробки — це ще один крок вперед для аграрного сектору України. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus