Блокування портів не дозволяє Agromino продати врожай та в повному обсязі профінансувати посівну — Світлана Омельченко

На складах Agromino знаходиться приблизно 20% зерна, яке сумарно коштує приблизно $12 млн. При цьому, на повне фінансування посівної потрібно додатково залучити близько $2 млн.

Про це розповіла фінансовий директор Agromino Світлана Омельченко під час Trend&Hedge Club.

За її словами, зараз найбільша проблема для компанії — це логістика. Адже на складах Agromino знаходиться приблизно 20% зерна, яке сумарно коштує приблизно $12 млн, але, через блокування портів, повністю експортувати його неможливо.  

«Для забезпечення фінансування посівної нам не вистачає близько $2 млн. І саме перебої в експорті заважають закрити потреби компанії в фінансах для посівної», — повідомила керівниця. ‎ 

Зазначається, що за словами Омельченко, кризові менеджери фінансових установ під час оцінки ризиків виділення грошей для того, чи іншого агровиробника, в першу чергу дивляться на близькість до зони бойових дій. І часто, під час таких оцінок, повністю відкидають області в яких йде війна, а це неправильно. 

«‎Я намагаюсь інформувати і переконувати  банки, що тільки частина Харківської області, окупована. Харківська область – велика і більша її частина вільна і не повинна бути дискримінована – державні гарантії були випущені для підтримки всіх сільськогосподарських земель України, особливо тих, які можливо засіяти. Державні гарантії мають максимально зменшувати ризики в регіонах, які недофінансовані. 60% аграріїв Харківської області — недофінансовані. Території області, на яких не йде війна, можуть дати Україні  врожай», — підсумувала Світлана Омельченко.

Нагадаємо, що навіть державні банки неохоче кредитують  аграріїв з областей, де йдуть бойові дії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus