США та ЄС допоможуть у будівництві тимчасових зерносховищ на кордоні з Україною — Байден

США спільно з європейськими союзниками працюють над вивезенням зерна з України залізничним шляхом, зокрема шляхом будівництва зерносховищ на українському кордоні.

Про це заявив Президент США Джо Байден, пише «Європейська правда‎»‎.

За словами Байдена, зерно не можна експортувати Чорним морем, оскільки воно «буде підірване у воді‎»‎.

Читайте також: «Коридор для зерна» з українських портів, або Чергова пастка росіян»

«‎Ми працюємо над планом, щоб вивезти його через інші країни залізницею. Але Україна має таку ж систему залізничних доріг, як і росія, де ширина колії відмінна від колії в Європі, тому ми будемо будувати тимчасові елеватори на кордоні України із, зокрема, Польщею, щоб переправляти зерно з українських вагонів у зерносховища на (європейські) вагони і далі в океан»‎, — наголосив Джо Байден.

За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича, уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні тимчасових сховищ для зернових, щоб допомогти в збереженні врожаю та забезпеченні майбутніх поставок на світові ринки.

Читайте також: «‎Виробництво пшениці 2022: де і скільки пшениці зберуть у світі?»‎ 

«‎В України є нагальна потреба в облаштуванні тимчасових зернових сховищ», — заявив держслужбовець. ‎  

Нагадаємо, що США прагнуть досягти дипломатичного рішення в питанні експорту продовольства з України по Чорному морю. Однак американські військові можуть внести свій внесок у разі потреби.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus