Аграрії Херсонщини продають зерно та овочі до тимчасово окупованого Криму — голова ОВА

російські окупанти вивозять із Херсонської області десятки тисяч тонн зернових та овочів до Криму. Причому йдеться не лише про вкрадену продукцію, а й про ту, яку продають українські аграрії за готівку. 

Про це під час брифінгу повідомив голова Херсонської обласної воєнної адміністрації Геннадій Лагута.

«З Херсонської області вивозиться продукція. І на жаль, це не лише та, яку окупанти грабіжницько відбирають в аграріїв, а й та, яка «по співпраці» деяких наших виробників продається по зв'язках. Мені боляче про це говорити, але деякі аграрії продають продукцію за готівку на територію тимчасово окупованого Криму», — сказав Лагута.

За словами Геннадія Лагути, окупанти вивозять українську агропродукцію у настільки величезних кількостях, що на пунктах пропуску утворюються кілометрові затори із вантажівок.

Нагадаємо, що Румунія не встигає оформлювати судна, що йдуть за українським зерном. Це спровокувало багатоденний затор у Чорному морі біля Дунаю розміром близько 100 кораблів

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus