Польща заявила про новий порт, який готовий працювати з українським зерном

Керівництво польського морського порту Колобжег, що розташований на узбережжі Балтійського моря між Свіноуйсцем та Гдинею, має можливість перевалки на експорт української аграрної продукції на потужностях підприємства. 

Про це заявив керівник адміністрації порту Артур Лієвський, пише ЦТС.

За словами керівника порту, для багатьох Колобжег навряд чи асоціювався з портом, але вдалося зберегти залізничну інфраструктуру. Також він зазначив, що перевантажувальні потужності порту також працюють і дозволяють опрацьовувати 200-300 тис. т вантажів на рік.

«Нам цього вистачає для забезпечення потреб регіону, але ми можемо збільшити наші обсяги. Після 24 лютого виникла така ситуація — були пошуки, де можна перевалювати кукурудзу з України. Наша інфраструктура була готова і ми почали робити декілька пілотних проєктів», — повідомив Артур Лієвський.

Читайте також: «‎Баржі, затори і початок зернового сезону у Румунії. Що робити дунайським портам?»

Додається, що раніше в польському уряді повідомили, що розглядають Ґданськ як основний порт для експорту українського збіжжя. Тим часом найбільшим зерновим портом Польщі є Гдиня, на яку припадає близько 60% річного обсягу перевалки зернових польськими портами.

Нагадаємо, що Україна може розширити «‎зерновий коридор» до Дунайських портів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus