В Україні немає жодної області, яка б не мала компаній пов’язаних з росією чи білоруссю — результати дослідження

В Україні зареєстровано 14 728 компаній, беніфіціарні власники яких є громадянами росії чи білорусі. Частка бізнесу АПК із цих компаній порівняно є не великою — 588, утім на шостому місяці повномасштабної війни ці цифри шокують.

Про це йдеться в матеріалі: «‎З присмаком крові, або Агробізнес України, який має зв’язки з росією та білоруссю» на Latifundist.com‎.

За результатами дослідження, найбільше зв’язків аграрних підприємств із ворожою стороною, виявлено у столиці. 

«‎У Києві та області нараховано 200 компаній. Найменше зв’язків із ворогом налічено на Черкащині — всього 6 компаній, які від загальної кількості агробізнесу в області складають —  0,15%», — йдеться у матеріалі.

Слідом за столицею, йде Одеська область, де виявлено 45 компаній, 36 бізнесів зареєстровано у Київській області. На четвертому місці Вінничина, у якій також 36 компаній мають російський та білоруський слід. Закриває п’ятірку — Львівщина, де 29 компаній працюють з ворогом.

Зазначається, що в Україні немає жодної області, яка б не мала компаній пов’язаних з росією чи білоруссю. Утім, найменший відсоток серед усіх зареєстрованих компаній у Черкаській (0,15%), Кіровоградській (0,18%)  і Тернопільській областях (0,19%).

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо чому і як проходить підтасовка фактів»‎ 

Нагадаємо, що суд наклав арешт ще на шість суден, які під прапором росії здійснюють перевезення викраденого українського зерна з тимчасово окупованого Криму.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus