За 8 місяців 2022 року портами Дунаю перевалено 3,4 млн т зернових — Одеська ОВА

Війна створила можливості для зростання перевалки в трьох портах в гирлі Дунаю — Ізмаїльського, Ренійського та Усть-Дунайського. Перевалка вантажів через три Дунайські порти в Одеській області зросла більш ніж у 2,6 раза. Певний період це були єдині три порти з 13, які змогли повноцінно працювати в Україні.

Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко під час інформування жителів про події в регіоні за 200 днів повномасштабної війни, пише пресслужба області.

За його словами, за 8 місяців 2022 року портами Дунаю перевалено 3,4 млн т зернових.

Він нагадав, що також відкрито рух по каналу гирла Бистре суднового ходу з річки Дунай до Чорного моря. 

«Станом на 11 вересня, 180 торгових суден з українською аграрною продукцією пройшли каналом гирла Бистре (337 разом з Сулинським каналом)‎», — зауважив ‎очільник області.

Крім цього, Максим Марченко розповів, що відновлено залізничне сполучення з Республікою Молдова — відкрито оновлену залізничну ділянку Березино (Україна) – Басарабяска (Молдова) протяжністю 20,9 км, яка не працювала більше ніж 20 років. Відновлення цього маршруту стало життєво необхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами.

Читайте також: «‎Місяць зерновим коридорам: що з цінами на зерно та чому аграрії західних регіонів не поспішають у порт»

«‎Тепер маємо альтернативу — головний залізничний маршрут для сполучення Одеси та Дунайських портів — «‎Рені»‎ і «‎Ізмаїл» ‎надійно підключений до залізничного сполучення. Розраховуємо, що обсяг вантажоперевезень складе 10 млн т на рік»‎, — сказав Марченко.

Нагадаємо, що Українське Дунайське пароплавство (УДП) розглядає можливості кооперації з найбільшими логістичними операторами, які працюють на річці Дунай. Мета такого співробітництва — розбудова комплексних логістичних рішень, які дозволяють компенсувати недоліки всіх працюючих наразі логістичних напрямків.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus