Фахівець розповів, як знизити попит на «кешові конверти» на агроринку

Чим більше обмежень, тим дорожче стають послуги з їх уникнення. Тим самим збільшується «вигодівля» чиновницького апарату, який все більше обмежує задля своєї вигоди, заявив директор з розвитку агрофінансування ULF Сергій Милько.

Про це йдеться в матеріалі: «‎Що штовхає фермера на роботу з кешем? Роздуми по слідах колонки Володимира Нагорного» на Latifundist.com.‎ 

«Саме наявність безкінечної кількості обмежень, невирішення поточних проблем фермера, відсутність підтримки у питаннях логістики та збуту продукції, неефективне використання державних коштів (дотацій, субсидій т.і.), несприяння в інвестиційних проєктах (а саме там додана вартість, що може бути зароблена додатково, яка унеможливить більшість готівкових операцій) штовхають фермера користуватися такими можливостями‎»‎, — говорить Сергій Милько.

За його словами, лібералізація відносин, підтримка держави, прозорість правил, зрозумілість кроків по підтримці галузі, участь в масштабних інвестиційних проєктах з переробки сировини — автоматично знизить попит на «кешові конверти», що виростають, як гриби після дощу, в момент прийняття чергових обмежувальних заходів та створення чергового неефективного контролюючого органу з низкою взагалі незрозумілих правил.

Читайте також: Відновлення економіки після перемоги, або У фокусі земельні ресурси України

Нагадаємо, що в колонці Володимира Нагорного йшлося про необхідність почати після перемоги  боротьбу з чорними трейдерами

Водночас стало відомо, що Служба безпеки України й Бюро економічної безпеки проводять перевірки зернотрейдерів та термінали на предмет закупки зерна за готівку. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus