В Україні відновлюється оформлення оренди землі сільгосппризначення

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №7636, який передбачає відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Про це повідомила народний депутат України Олена Шуляк в Telegram.

За її словами, законопроєкт повертає реєстрацію прав оренди земель в Держгеокадастрі та Держреєстрі речових прав на нерухоме майно, відновлює торги на передачу в користування ділянок державної та комунальної форми власності. 

У пояснювальній записці йдеться, що закон встановлює вимогу щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про якісні характеристики угідь, заходи щодо охорони земель і ґрунтів, обмеження у використанні земель.

Крім цього, відновлюється проведення земельних торгів з передачі у користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної, комунальної власності.

Документ також зобов’язує землекористувачів, чиї права на користування землею сільськогосподарського призначення зареєстровані районними військовими адміністраціями у відповідних Книгах реєстрації, внести ці дані до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також: «‎Земля в смартфоні та на війні. Як працює із 24 лютого Держгеокадастр»‎ 

Крім цього, закріплюється право розміщувати об’єкти виробництва біометану, які є складовими комплексів з виробництва, переробки та зберігання сільгосппродукції, на земельних ділянках сільськогосподарського призначення.

Також передбачене відновлення дії норми Земельного кодексу, яка звільняє індустріальні (промислові) парки від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

Нагадаємо, що в Україні запроваджені нові обмеження при реєстрації податкових накладних.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus