В Україні презентували технології, що дозволяють економити до 20% під час обприскування

Під час аграрної бізнес-конференції OkAgro 2022 представили технології, що дозволяють економити до 20% під час обприскування. 

Про це в ексклюзисному коментарі Traktorist.ua повідомив фахівець з обладнання Raven компанії «‎Тайтен Машинері Україна» Олександр Жовтий.

Відмічається, що це обладнання для диференційованого внесення та обприскування у поєднанні з системою автоматичного водіння Raven RS1 та камерою візуального водіння по рядах​ Raven VSN.

Обладнання презентувала компанія «Тайтен Машинері Україна‎»‎. Фахівець з обладнання Raven Олександр Жовтий відмітив, що системи вже давно зарекомендували себе в Україні, їх використовують холдинги «Кернел», «МХП», «Контінетал Фармер Груп» та ін.

«Презентовані технології точного землеробства допомагають мінімізувати затрати в плані зменшення перекриттів, збільшити швидкість та підвищити якість обробки, зменшити навантаження на оператора, мінімізувати людський фактор. В середньому, якщо під'єднати водіння по рядках, паралельне водіння, автопілоти, то десь аграрії можуть зекономити в межах 20%», — розповів фахівець з обладнання Raven компанії «‎Тайтен Машинері Україна» Олександр Жовтий. 

Фахівець зауважив, що зараз більшість аграріїв обприскують поля по діагоналі, тим самим витоптують частину посівів, камера VSN допоможе позбутися цього.

«Зараз взагалі аграрії обприскують по діагоналі, тобто витоптують десь в середньому від 2% до 4% культур. Якщо ж фермери перейдуть на обприскування в рядки, то віртуально вони повинні ці 4% зекономити — в реаліях воно десь виходить до 2,5%. Тому, якщо порахувати 2,5% врожаю на кукурудзі, то окупність камери (при старій вартості культури) становить в межах десь 700-800 га, тобто близько $20 тис.», — підсумував фахівець з обладнання Raven компанії «‎Тайтен Машинері Україна» Олександр Жовтий.

Спеціаліст додав, що камера працює в парі з автопілотом RS1, який приблизно окупиться аграріям за сезон.

Читайте також: «‎Втрати від неякісного посіву коштують більше ніж оновлення техніки, або Що можуть оновлені сівалки TERRASEM»‎ 

Нагадаємо, що на бізнес-конференції ОкАгро-2022 освітня платформа для аграріїв «Культиварій» оголосила про відкриття курсів «Iron Trade, який навчиь аграріїв самостійно експортувати вирощену продукцію

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus