У румунському порту Констанца збудують зерновий термінал

Порт Констанца, Румунія
Порт Констанца, Румунія
Джерело фото: Romania-insider/Andrei Chirileasa

Портовий оператор Socep оголосив інвесторам, що проводить процедури, необхідні для будівництва нового зернового термінала у румунському порту Констанца. Річна потужність зберігання не менше 650 тис. т зернових та олійних культур.

Про це пише румунське видання Romania Insider.

«Новий термінал буде обслуговувати судна типу Panamax вантажністю 65 000 - 67 000 т на добу з осадкою до 13,5 метрів», — пише видання.‎ 

Зазначається, що на першому етапі зерновий термінал забезпечить швидкість завантаження суден приблизно 800 т на годину за допомогою сучасного суднонавантажувача. На другому етапі розвитку потужність буде подвоєна до приблизно 1 600 т на годину.

«Швидкість вивантаження зерна з автотранспорту складе — 800 т годину, а із залізничних вагонів — 400 т», — зауважив портовий оператор Socep.

Уточнюється, що техніка, яку встановлять на терміналі, дасть змогу всі розвантажувальні та навантажувальні операції виконувати одночасно. І простої машин та суден у порту значно скоротяться.

Портовий оператор Socep планує завершити другий етап інвестиційного розвитку вже наприкінці літа 2024 року. 

Читайте також: «‎Суцільний соняшник 2023. Площі збільшують, а як збільшити врожай?»

Нагадаємо, на цю мить Socep володіє вісьмома діючими причалами в порту Констанца, критими складами площею 70 000 квадратних метрів і 150 000 квадратних метрів для контейнерного термінала.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus