GNT проти кредиторів: міжнародний суд заборонив продавати зерновий термінал Olimpex Coupe в Одеському порту

Міжнародний суд 7 лютого 2023 року видав наказ, який забороняє кредитору Argentem Creek Partners (ACP) та його агенту Madison Pacific Trust Ltd здійснювати дії, направлені на заволодіння, обтяження чи продаж зернового термінала «Олімпекс Купе Інтернешнл» в Одеському МТП який належить GNT Group Володимира Науменка та Сергія Грози

Про це йдеться в пресрелізі GNT Group.

«Акціонери GNT Group були вимушені негайно звернутися до міжнародного суду через агресивні дії кредиторів, які фактично відмовляються від переговорів щодо реструктуризації кредиту на $75 мільйонів, взятого GNT Group в 2019 році» — повідомили в компанії.

Нагадаємо, що американський кредитор ACP прагнув примусового повернення коштів проти GNT, яка у 2019 році позичила в ACP $75 млн та нібито використала їх не за цільовим призначенням. 

Innovatus Capital Partners також звинуватила в шахрайстві GNT через, нібито, втрату зерна на суму в $25 млн.

У GNT відкидають такі звинувачення та вважають дії кредиторів спробою рейдерського захоплення бізнесу. 

Кредитори розпочали процедуру банкрутства термінала Olimpex Coupe

Водночас суд Англії вирішив арештувати активи Сергія Грози та Володимира Науменка, власників компаній GNT Group і Olimpex Coupe International, на суму $118 млн.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus