У GNT заговорили про спробу рейдерського захоплення бізнесу

GNT Group заявляє, що дії Argentem Creek Partners, направлені на блокування роботи зернового термінала «Олімпекс Купе Інтернешнл» в Одеському порту, що можуть призвести до перебоїв із відвантаженням збіжжя «зерновим коридором». 

Про це повідомила пресслужба GNT Group

У GNT Group вважають, що кредитори таким чином намагаються знецінити бізнес з наступним непрозорим перепродажем активів компанії зацікавленій третій стороні. 

За інформацією GNT, в діях кредиторів присутні ознаки недобросовісного (рейдерського) поглинання стивідорного бізнесу GNT Group. 

«Операційна діяльність терміналів здійснюється в Одесі, але представники кредитора (компанія Madison Pacific Trust Limited), змінили юридичні адреси вказаних компаній з міста Одеси на місто Львів. Директорами цих компаній призначені люди без досвіду роботи на ринку логістичних послуг — це юристи юридичної фірми Hillmont Partners. Вони були призначені директорами, що суперечить умовам корпоративного договору‎»‎, — заначили у GNT. 

Водночас GNT Group заперечує всі звинувачення на свою адресу та заявляє про готовність виконувати свої зобов’язання перед кредиторами у будь-який цивілізований спосіб.

«‎Даний конфлікт штучно спровокований з боку компаній Argentem Creek Partners та Innovatus Capital Partners з метою швидкого захоплення стивідорного бізнесу в Україні якраз з огляду на дію «зернового коридору». Їх нинішні кроки були не обов’язковими для розв'язання питання щодо повернення боргу», — заявили в ‎GNT. 

Уточнюється, що за шість місяців дії «зернової угоди» через свої термінали GNT Group відвантажила близько 1,5 млн т агропродукції, що складає 8,5% від загального об’єму в 17,5 млн т. У GNT припускають, що можливо саме високі показники комерційної діяльності спровокували Argentem Creek Partners на недружні дії. 

Додається, що GNT Group вже звернувся до Президента України Володимира Зеленського з листом щодо загроз роботі «зернового коридору», втрати робочих місць та виникнення несприятливих репутаційних ризиків для України.

Читайте також: «‎Хочеш ПДВ — давай валютну виручку. Нові правила експорту зерна»

Нагадаємо, американський кредитор Argentem Creek Partners (ACP) заявила про початок процедур примусового повернення коштів проти GNT Group, яка у 2019 році позичила в ACP $75 млн та нібито використала їх не за цільовим призначенням. 

Водночас компанія Innovatus Capital Partners звинуватила в шахрайстві GNT Group через, нібито, втрату зерна на суму в $25 млн. 

Пізніше суд Англії арештував активи Сергія Грози та Володимира Науменка, власників компаній GNT Group і Olimpex Coupe International, на суму $118 млн.

Разом з тим, росія продовжує інспектувати судна, які прямують «‎зерновим коридором»‎ впівсили, черга наближається до 110 суден

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus