В портах Великої Одеси за тиждень вдалося відвантажити лише 4 судна з зерном — УКАБ

За 43-й тиждень роботи «зернового коридору» з 22 по 28 травня 2023 року з портів Великої Одеси було відвантажено лише 4 судна, як і тиждень тому. Інспекцію на вхід пройшло 15 суден.

Про це повідомляє Український клуб агробізнесу (УКАБ).

«З такими показниками експортувати надлишки продукції, що знаходяться на території України, до початку надходження нового врожаю буде надзвичайно складно. російська сторона продовжує гальмувати роботу цього каналу експорту», — йдеться у повідомленні.

За звітний період через морські порти Одеської області вдалося експортувати 210,5 тис. т агропромислової продукції, що на 78% більше відвантажень цим каналом, ніж тиждень тому.

Читайте також: Україна має вийти із зернової угоди, оскільки вона більш вигідна для росії — Крогман

Найбільші обсяги експорту протягом 43-го тижня роботи «зернового коридору» становили:

  •  кукурудза (91% експорту за цей період);
  •  ячмінь (9%).

Українська продукція була відправлена до країн Азії (Китай), Європи (Іспанія) та Африки (Єгипет).

Всього з початку роботи «зернового коридору» з 1 серпня 2022 року по 28 травня 2023 року вдалося експортувати 30,5 млн т продукції АПК.

Нагадаємо, 19 травня стало відомо, що росія погодилася відновити вхідні інспекції в рамках «зернової угоди» до двох українських портів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus