ООН планує провести переговори про включення до зернової угоди нових портів та вантажів — Reuters

ООН хоче провести переговори щодо розширення «зернової угоди», щоб включити до неї більше українських портів та інших вантажів.

Про це повідомило джерело, яке говорило з Reuters на умовах анонімності.

ООН запропонувала Києву, москві та Анкарі розпочати підготовчу роботу для транзиту російського аміаку через Україну. На початку підготовчої роботи і планується провести переговори щодо розширення «зернової угоди».

Читайте також: Україна має вийти із зернової угоди, оскільки вона більш вигідна для росії — Крогман

Україна і Туреччина погодилися на нову пропозицію, але росія поки не відповіла.

«Як ви пам'ятаєте, генеральний секретар висунув сторонам деякі ідеї щодо покращення роботи Спільного координаційного центру, а також роботи над питанням експорту аміаку, який є частиною угоди, яка була підписана. Переговори та контакти тривають. Але це все, що я можу зараз сказати», — сказав речник ООН Стефан Дюжаррік на брифінгу.

Нагадаємо, раніше заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков повідомив, що росія вийшла з переговорного процесу в питанні відновлення роботи аміакопроводу Тольятті-Одеса, заявивши, що спочатку мають бути виконані її 5 вимог.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus