Площі під цукровим буряком в рамках партнерської програми УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО збільшилися більш ніж вдвічі

Цукровий буряк минулоріч продемонстрував найкращі показники маржинальності порівняно з іншими культурами, і у 2023 році ця тенденція зберігається.

Про це у коментарі Latifundist.com розповів керівник бізнесу УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО Роман Огородов.

В компанії зазначають, що площі під буряком в рамках партнерської програми «Цукровий буряк — вибір розумних!» збільшилися з 8 тис. га до 17,3 тис. га.

Загалом же структура посівних площ УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО практично не змінилась. Площі в обробітку залишились без змін, а зміни площ в розрізі культур не перевищують 2%.

Читайте також: Цукровий завод Cygnet на Житомирщині відновить роботу

У цьому виробничому сезоні компанія відвела :

  • 25,8 тис. га під цукровий буряк,
  • 21,2 тис. га під кукурудзу,
  • 21,4 тис. га під сою,
  • 2,7 тис га під соняшник,
  • близько 3 тис га під кормовий клин.

Таким чином, загальна площа цукрових буряків до переробки на цукрових заводах УПІ-АГРО збільшилась на 26%, до 43 тис. га.

«Ми суттєво переглянули наші підходи до систем живлення, враховуючи, з однієї сторони, високі ціни на ресурси, а з іншої — нижчий «виніс» елементів з грунту, у зв’язку із тим, що сезон 2022 був дуже посушливим», — додав Огородов.

Також, за словами Романа Огородова, особливістю цього року став максимально ранній старт посівної компанії цукрового буряку. Це дало змогу виробничим підрозділам компанії посіяти буряк на 65% площ до початку затяжних дощів, які тривали першу половину квітня. Це, в свою чергу, створює передумови для більш раннього запуску цукрових заводів компанії у виробничому сезоні 2023 року.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів на засіданні 30 травня заборонив експорт цукру з України, встановивши нульову квоту з 5 червня по 15 вересня 2023 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus