Експертність вітчизняних фахівців дозволить Україні стати лідером з переробки кукурудзи у світі — думка

Елеватори в Україні не будуть працювати в своїй звичній формі, вони стануть місцем зберігання сировини з подальшою її переробкою в країні.

Таку думку висловив керівник елеваторного напрямку SOLAGRO Сергій Щербань.

Він зазначає, що це вимушена стратегія. Наразі учасники ринку достатньо серйозно пропрацьовують нові технології, вивчають ринки збуту та вимоги до якості продукції.

«Ця ситуація мені дуже нагадує початок 2000-х, коли елеваторний ринок змушений був переформатуватися на тлі масового вирощування кукурудзи. На той час наша промисловість не була достатньо забезпечена необхідними знаннями, технологіями, обладнанням, потужностями, були відсутні кваліфіковані фахівці та проєктанти. А що ми маємо сьогодні? Набута тоді експертність нашими фахівцями зараз у світі на вагу золота. В нас є всі шанси стати лідером з переробки кукурудзи у світі. Це точно, шляху назад немає», — зазначив Щербань.

Читайте також: Переробка тонни кукурудзи на біоетанол збільшує прибуток у 3,5 рази

Він має сумніви, що Україні після перемоги дадуть можливість експортувати сировину так, як це робили до війни, тому учасникам ринку необхідно активно вивчати технології переробки.

Нагадаємо, в Україні цьогоріч почнуть працювати 5 заводів з виробництва біометану.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus