Системний колісний трактор NEXAT вперше в Україні вийшов на збирання врожаю

Системний трактор NEXAT на полях агрокомпанії «Кищенці»
Системний трактор NEXAT на полях агрокомпанії «Кищенці»
Джерело фото: Юрій Мрук / Yuri Mruk

Агрокомпанія «Кищенці», що на Черкащині, вперше в Україні розпочала збір ранніх зернових серійним колісним системним трактором NEXAT, який оснащений системою NexCo.

Про це в коментарі Traktorist.ua повідомив директор українського представництва компанії «Нексат Україна» Юрій Мрук.

За його словами, агропідприємство почало жнива в середині минулого тижня зі збирання озимого ячменя. Висока вологість культури не дозволяла зайти в поля.

«Це перша продана машина, яка вперше вийшла на збирання врожаю в Україні. В Європі та Америці такі машини розпочали роботу трішки раніше. Врожайність тут (на полях агрокомпанії «Кищенці», — прим. ред.) просто «скажена» й місцями, де було більше вологи, доходить до 10 т/га», — каже Юрій Мрук.

Під час збирання системний трактор NEXAT оснащений 15-метровою жаткою MacDon та рухається зі швидкістю 6 км/год при середній урожайності 80 ц/га. Втрати становлять 0,6%. Продуктивність — 8 га/год. Розхід пального — близько 14 л/га.

Читайте також: В Україні почне працювати перший системний трактор NEXAT

«У нас завантаженість системного трактора під час збирання показує 50% — тобто є місце куди ще «пхати». Ми пробували швидше їхати, але за рахунок того, що солома волога — збільшуються втрати. Виходить, що коли солома вогка, то ротор не може витрусити повністю зерно. Я думаю, що якби вона (солома, — прим. ред.) була сухою, то ми могли б їхати не менше 8 км/год», — додає Юрій Мрук.

Після збирання ячменю «Кищенці» планують збирати системним трактором NEXAT пшеницю, ріпак, сою, соняшник, а на завершення сезону — кукурудзу.

Нагадаємо, агрокомпанія «Кищенці» у 2023 році вперше в Україні посіяла кукурудзу серійним колісним системним трактором NEXAT.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus