Ціни на пшеницю та кукурудзу можуть зрости на 30-40%

Подальші атаки на порти України, підвищення ступеня небезпеки на виробничих комплексах та відсутність можливості експорту зернових морськими шляхами призведуть до зростання цін на кукурудзу та пшеницю на 30-40% в короткостроковій перспективі.

Про це повідомляють в пресслужбі агрохолдингу Кернел.

«Також існує ризик призупинки роботи низки українських заводів з переробки олійних культур та зменшення темпу переробки насіння соняшнику та ріпаку на понад 30%. Це суттєво вплине на світові ціни на соняшникову олію, зокрема це призведе до зростання ще на 20-25%», — йдеться у повідомленні.

В ніч на 19 липня актив Кернел у порту Чорноморськ зазнав ракетної атаки з боку рф. Унаслідок цього завдано суттєвих пошкоджень потужностям зберігання та перевалки зерна. Компанія проводить оцінку завданим матеріальним збиткам. За попередніми даними, на відновлення руйнувань знадобиться щонайменше 12 місяців.

Читайте також: росія атакувала дронами порт на Одещині, горів зерновий термінал

Окрім пошкоджень інфраструктури, під час атаки у ніч на 19 липня у пожежі у порту Чорноморська були частково знищені та пошкоджені 60 тис. т зерна, яке призначалося для Китаю.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus