В Україні виросли ціни на продовольчу пшеницю

На цьому тижні ціни на продовольчу пшеницю зросли в більшості регіонів України.

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ»

«Підтримку цінам надає недостатня кількість пропозиції зернової нового врожаю через стримування продажу аграріями та зниження темпів збиральної кампанії в деяких регіонах країни через дощі. Учасники ринку нерідко повідомляють про те, що за якісними показниками пшениця нового врожаю ближче до фуражних кондицій», — пише видання.

Крім того, в центральному регіоні країни, спостерігається підвищена частка зернової, зараженої сажкою, що також впливає на поступове зростання цін.

Читайте також: Пшениця нового врожаю буде реалізована за цінами вище минулорічних — аналітики

Станом на 26 липня переробники здебільшого фіксують ціни на пшеницю 2 і 3 класу в межах 5,5-6,5 тис. грн/т і 5,4-6,3 тис. грн/т СРТ відповідно, що на 100-400 грн/т вище показників кінця минулого тижня.

Як повідомлялося раніше, подальші атаки на порти України, підвищення ступеня небезпеки на виробничих комплексах та відсутність можливості експорту зернових морськими шляхами призведуть до зростання цін на кукурудзу та пшеницю на 30-40% в короткостроковій перспективі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus