У жовтні черга із зернових вантажів у напрямку західних кордонів скоротилася на 650 вагонів — Ткачов

У жовтні черга із зернових вантажів у напрямку західних прикордонних переходів скоротилася на 650 вагонів — до 2560 одиниць. Загальне накопичення вагонів у цьому напрямку скоротилося до 12 тис. 222 одиниць.

Про це розповів заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов під час наради з учасниками зернового ринку, передає Rail.insider.

За його словами, скорочення черги пов’язане з більш-менш ритмічною роботою тимчасового коридору у Чорному морі і тим, що вантажовідправники почали переадресовувати зернові до портів Великої Одеси.

«Проте на 50% зросло накопичення вагонів з олією — з 446 до 668 одиниць, а також шротів — на 98 вагонів, до 444 одиниць. Що ж до передачі вантажів, то найскладніша ситуація спостерігається на переході Вадул-Сірет Дорнешти (Румунія). До нього прямують майже 1440 вагонів, із них 526 — із зерном, а 600 — з лісовими вантажами», зауважує Валерій Ткачов.

Читати також: Без росії: Як працюють тимчасові експортні коридори, що зі ставками фрахту та страхуванням суден

Суттєве накопичення вагонів є і по трьох українсько-польських стиках. Так, на перехід Мостиська ІІ — Медика прямують приблизно 2 тис. вагонів, із них майже 1 тис. з контейнерами і 400 — з металами.

У напрямку стику Ягодин — Дорогуськ рухаються 1400 вагонів, майже 800 з них — із зерновими вантажами.

По переходу Ізов — Грубешув складнощі із накопиченням жмихів і шротів. Таких вагонів туди прямує понад 900 із загальної черги майже 2 тис. 900 одиниць. Ще туди рухаються понад 300 вагонів з олією.

За словами Валерія Ткачова, інші прикордонні стики працюють на 20–40% своєї пропускної спроможності.

Він також уточнив, що черга вагонів у напрямку порту Ізмаїл скоротилася. Туди прямує приблизно 4 тис. 400 вагонів, із них майже 1750 — із зерном. Проте ситуація по станції Рені критична — накопичення становить майже 900 вагонів.

Нагадаємо, з початку жовтня поточного року, в рамках експортного сполучення, залізницею було доставлено 503,8 тис. т зернових вантажів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus