Економія на вартості добрив і розмір втраченого через це прибутку — це неспівставні речі — експерт

Наразі спостерігається така тенденція, що аграрії-клієнти компанії, які перейшли в минулому році на більш дешеві добрива, повертаються до використання якісних продуктів.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів співвласник і керівник компанії «КВАДРАТ» Анатолій Чернявський.

«Насправді, у більшості аграрії вносять добрива. І зараз ми спостерігаємо таку тенденцію: ті, хто в минулому році перейшов на більш дешеві добрива, повертаються до нашого продукту, тому що він їх влаштовує. Вони розуміють, що економія, якої вони досягли на вартості добрив, і розмір додаткового прибутку, який вони не отримали через економію на якісних добривах — це неспівставні речі», — каже Анатолій Чернявський.

Як розповів Чернявському представник одного з партнерів-холдингів «КВАДРАТу», завдяки придбанню більш дешевих аналогів компанія в минулому сезоні витратила на $400 тис. менше, ніж раніше.

Читайте також: Анатолій Чернявський: Війна зриває маски з людей. А ще вона не така, як показують у фільмах

«Але на таку врожайність, як з нашими добривами, вона не вийшла. Недоотриманий прибуток, за розрахунками, склав $2,4-2,5 млн. Мінусуємо $400 тис. зекономлених коштів. Все одно вражаюча картина — мінус $2 млн прибутку. Це дуже проста й наочна арифметика, яка зрозуміла кожному аграрію. Тому люди повертаються до повноцінного агрономічного циклу», — додав керівник «КВАДРАТу».

Нагадаємо, компанія почала працювати на ринку Румунії. Нещодавно «КВАДРАТ» відправив першу вантажівку зі своєю продукцією.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus