В Україні планують збудувати перший кооперативний млин

Компанія «Віліс», яка займається виробництвом макаронів, веде перемовини з партнерами і фермерами, щоб обʼєднатися і побудувати млин.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів засновник компанії Віктор Жабчик.

«Власного млину у нас поки теж немає. Але ми ведемо перемовини з партнерами, з фермерами, які набралися сили і володіють земельними банками по 5-10 тис. га, плануємо скооперуватися з ними і побудувати млин», — каже Віктор Жабчик.

Він зазначив, що млин — важлива, але не єдина ланка в виробничому ланцюзі і щоб зробити якісні макарони необхідна якісна пшениця і борошно.

Читайте також: Один із найбільших українських виробників макаронних виробів планує увійти в аграрний бізнес

«Це не тільки вирощування і переробка, а ще й зберігання. Саме цим ми зараз і займаємось — готуємо комплексний проєкт будівництва. Думаю, що за рік-два ми його реалізуємо», — зауважив засновник «Віліс».

Віктор Жабчик вважає, що для кооперації в сегменті переробки зерна сьогодні є всі передумови, оскільки вивезти українське зерно за кордон зараз завдання не з простих, а макаронні вироби експортувати набагато простіше.

«По-перше, це можна робити звичайними фурами і невеликими партіями. По-друге, будівництво сухих портів — новий український тренд, що також сприяє розвитку переробки», — додав Жабчик.

Нагадаємо, в Україні завершують будівництво «сухого порту», що розташований поруч з Угорщиною та Румунією.

Виконано за допомогоюDisqus