У Сольського не було корисливих мотивів, земля перейшла учасникам АТО — адвокат

Захист Миколи Сольського вважає, що міністр агрополітики не мав корисливих мотивів у справі про заволодіння державними землями. Про це адвокат Сольського Назар Кульчицький заявив на засіданні Вищого антикорупційного суду, повідомляє кореспондент Latifundist.com із залу суду.

Він стверджує, що землі ДП «Надія» та «Іскра» перейшли у власність учасникам АТО, які згодом віддали їх в оренду іншим підприємства, в тому числі «Довіра 2008».

«А що поганого, що землю отримали учасники АТО? Вони отримують велику орендну плату, платять податки. Не всі вони здали землі в оренду «Довірі 2008», хтось її продав, хтось здав іншим підприємствам. Цинізм ситуації в тому, що останні 25 років ці підприємства для НААН є джерелом корупції. В 99% вони не самі обробляють землі, а це робить хтось і «не просто так», — заявив на засіданні суду Сольський.

За словами Кульчицького, жодних даних, що ДП «Іскра» і «Надія» є правонаступниками радянських підприємств, прокуратура не надала. 

«Сторона звинувачення говорить, що начебто наявна копія документів на право постійного користування держпідприємство. Але навіть, якщо припустити, що вона є, то ніде немає підтверджень, що існує оригінал такого документу», — сказав адвокат.

Читайте також: Землі «Надії» і «Іскри» віджимали — ми написали заяву в НАБУ, — директор одного з інститутів НААН про «справу Сольського»

  • 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • Після засідання суду 24 квітня, на якому Сольському мали обрати запобіжний захід, він заявив, що аграрні асоціації підтримують Міністерство аграрної політики. 
  • САП просить ВАКС задовольнити вимогу про взяття Сольського під варту терміном на 60 діб. Розмір застави, яка може бути внесена, складає 200 млн грн.
Виконано за допомогоюDisqus