УДП планує вивозити з Середнього Дунаю до 250 тис. т зернових щомісячно

«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) значно збільшило обсяги перевезень зернових із Сербії та інших країн Середнього Дунаю. Про це під час Grain Ukraine 2024 заявив заступник генерального директора компанії Владислав Бєлах. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За його словами, наразі з сербських портів завантажується по декілька баржевих караванів на тиждень. УДП віддає перевагу системним потокам вантажу, тому співпрацює переважно з трейдерами. У той же час компанія готова до співпраці напряму з фермерами, пропонуючи комплексні послуги.

Завдяки реалізованій у 2022/2023 роках ремонтній програмі в УДП є резерв флоту, який дозволяє щомісячно перевозити 200-250 тис. т агропродукції. 

Владислав Бєлах зазначив, що компанія також не відмовляється від роботи на Нижньому Дунаї. Трейдерам пропонуються нові можливості.

«Стивідорні потужності УДП в Кілії можуть виконувати функцію логістичного хабу, де трейдер приймає та накопичує агропродукцію. Схема приваблива для аграріїв, які одразу отримують розрахунок. Схема також цікава для трейдерів — вони самі за власними стандартами організують процес прийомки. УДП забезпечує технічне супроводження та надає комплексний логістичний ланцюг», — пояснив Владислав Бєлах.

За його словами, компанія готова постачати агропродукцію з України як у напряму Констанци з перевалкою борт-борт на морські судна, так і у напрямі ЄС з поставкою до кінцевого споживача.

«УДП пропоную комплексну логістику, ми забезпечуємо не лише фрахт, але й накопичення/зберігання у європейських річкових хабах, а також доставку залізницею чи автотранспортом у кінцеву точку призначення», — додав Бєлах.

Читайте також: УДП завершило 2023 рік з рекордним прибутком завдяки об’єднанню фрахту з перевалкою в Україні та Констанці

  • У серпні 2023 року УДП перевезло понад 206 тис. т вантажів, що стало рекордним показником з початку війни.
  • У вересні підприємство заявило, що запускає пілотний проєкт з перевезення зернових Середнім Дунаєм до Констанци.
  • В лютому 2024 року Дунайське пароплавство розробило три лінії для баржевих караванів, щоб перенаправити вантажі з західного кордону.
Виконано за допомогоюDisqus