Кожен третій зразок добрив, який надходить до лабораторії Ukravit на перевірку, не відповідає заявленим показникам

Найчастіше підробляють три групи добрив — КАС, РКД і NPK. Купують на заводі КАС, а при транспортуванні його розбавляють, розповів керівник сервісно-технологічного відділу Ukravit Сергій Сальніков.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

По азотних добривах спеціалісти спостерігають завищену норму біурету в карбаміді. Якщо таке добриво внести в ґрунт, то негативних наслідків не буде, а от якщо по листку, під час підживлень рослина отримає опіки.

«Кожен третій зразок добрив, який надходить до Ukravit Institute, не відповідає заявленим показникам. На жаль, в Україні процвітає ринок фальсифікату», — кажуть в компанії.

В Ukravit зауважують, що як минулого, так і цього року трапляються зразки, які зовсім не містять діючих речовин. Це, як правило, дешеві добрива із сертифікатом, у якому зазначено, що вони містять азот, калій, фосфор.

«Перевіряємо, а там «пустишка», гранула з глини, що не містить жодних елементів живлення. Підробляють і складні добрива: на мішку вказано пів таблиці Менделєєва, а по факту аграрій отримує просте фосфорно-калійне добриво, яке не містить мікроелементів», — додали в Ukravit.

Читайте також: Виробник з України експортував до Молдови води замість добрив на 33 млн грн — БЕБ

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus