Агрейн планируют выполнить все обязательства по форвардам на поставку кукурузы

В агрогруппе «Агрейн» планируют выполнить все свои обязательства по форвардным контрактам на поставку кукурузы. 

Об этом в комментарии Latifundist.com рассказал директор «Агрейн Трейдинг» Андрей Барткив.

По его словам, компания «Агрейн» законтрактовала 50 тыс. т кукурузы по форвардам мультинациональным компаниям.

«Є зобов'язання за контрактами і ми їх виконуємо. Незалежно від того, що буде відбуватися на ринку, ми здійснюємо своєчасні поставки по форвардам і будемо здійснювати», — объяснил он.

Андрей Барткив указал, что в «Агрейн» достаточно форвардов по низким ценам и в первую очередь компания выполнит их, а дальше будет рассматривать реализацию другие контракты.

«Агрейн» відноситься до цього як до трейду, а в трейді всі зобов'язання повинні бути виконанні. Якщо зобов'язання не виконуються — є вихід із контракту згідно з чинними міжнародними правилами. Ми плануємо виконати всі свої зобов'язання. Якщо ціна просяде на ринку на $20, то наступним кроком від мультинаціональних компаній буде відмова від виконання високих контрактів по $200 і вище. Але ми такого кроку від них не чекаємо, аналогічно і ми займаємо позицію, що мультинаціонали не чекають цього від нас», — объяснил Андрей Барткив.

По мнению директора «Агрейн Трейдинг», если будет прецедент на рынке Украины отказа от выполнения контракта любым способом, в будущем это всего лишь станет причиной осложнения отношений с транснациональными компаниями.

Напомним, что невыполнение аграриями поставок по форвардным контрактам составляет порядка 90%.

Читать по теме: Что ж ты, трейдер, сдал назад. Как ударят по зерновому рынку дефолты по форвардам?

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus