Україна отримала €300 млн від Світового банку, зокрема, на підтримку аграріїв

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила другу позику на розвиток політики відновлення економіки для України. Розмір допомоги склав 300 млн.

Про це повідомляє пресслужба Світового банку.

Повідомляється, що кошти спрямовані на підтримку реформ, критично важливих для економічного відновлення та зростання країни, а також для пом’якшення наслідків пандемії COVID-19.

За повідомленням банку, серед ключових реформ, які підтримує позика, виділяють наступні:

  1. сприяння демонополізації економіки та зміцнення антикорупційних інституцій;
  2. зміцнення ринків землі та кредитів, включаючи доступ до фінансування для дрібних фермерів;
  3. зміцнення мережі соціального захисту для вразливих людей похилого віку, щоб пом’якшити вплив пандемії COVID-19.

«На тлі високого рівня економічної вразливості в Україні відбувається повільне та нерівномірне відновлення після шоку від COVD-19. Ми сподіваємося, що ця позика надасть необхідну підтримку реформам, спрямованим на стимулювання сильнішого та більш інклюзивного відновленню», — сказав регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі.

За його словами Світовий банк вітає значні кроки, які уряд зробив для просування історичних земельних реформ, включаючи посилення прозорого функціонування ринків землі та розширення доступу до доступних кредитів для дрібних фермерів.

«Ми очікуємо, що ці реформи допоможуть підвищити рівень життя, дозволивши приблизно 4,6 млн дрібних землевласників в Україні отримати справедливу віддачу та інвестувати у свій найцінніший актив», — додав Аруп Банерджі.

Зазначається, що ця позика — це остання з двох операцій. Перший переказ на загальну суму $350 млн США був затверджений в червні 2020 року для підтримки запуску земельної реформи та допомоги уряду України у зростанні та інвестиціях у цьому секторі.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував компанію «Радехівський цукор» (с. Павлів, Радехівський район, Львівська обл.) на 1,02 млн грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus