Із запровадженням ринку землі інвестиції в аграрний сектор зросли на 30% — Шмигаль

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України
Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України
Джерело фото: Agropolit.com

Денис Шмигаль зазначив, за 9 місяців 2021 року інвестиції в аграрний сектор зросли на 30% після запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення.

Про це пише «Укрінформ».

За словами прем’єр-міністра, вагомим досягненням для економіки України стало відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення.

«З моменту запуску ринку землі, станом на середину грудня минулого року, ми в Україні отримали укладення 66 тисяч угод купівлі-продажу земельних ділянок. І це лише початок, який відкриває багато можливостей для того, аби український аграрний сектор зріс удвічі вже протягом наступних десяти років», — сказав Денис Шмигаль.

За його словами, інвестори бачать багато перспектив в агросекторі, тому влада обіцяє активно підтримувати цей напрямок. Він запевнив у тому, що уряд надалі працюватиме над поліпшенням бізнес-клімату в України та приділить увага антикорупційним реформам та запровадженню відповідних стандартів цифровізації.

Нагадаємо, деградовані землі тепер будуть виводитися з обігу шляхом консервації. Для відновлення земельних ресурсів Кабмін затвердив порядок консервації земель та схвалив Концепції загальнодержавної цільової програми з використання та охорони земель.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus