Асиміляція кадрів та повернення колишніх працівників можуть бути успішними — думка

При правильному управлінні можна об'єднати навіть працівників, які в минулому були конкурентами на ринку.

Таку думку висловили експерти в матеріалі «KMZ Industries & Variant Agro Build: об'єднання завершене, плани посунути імпортерів залишились» в матеріалі на Latifundist.com.

Директор з продажів, співголова комерційного напрямку компанії KMZ Industries Олексій Кіба розповідає, що при об’єднанні спеціалістів різних компаній спірних питань не виникало.

«Не так давно ми з Variant Agro Build конкурували. Чого приховувати, у деяких тендерах були, як вороги. Але тепер злагоджено працюємо єдиною командою завдяки тому, що колеги з обох команд проявили мудрість та повагу один до одного», — каже Олексій Кіба.

За його словами, спеціалістів із продажу навмисно розмістили в одному кабінеті, щоб представники обох команд максимально швидко інтегрувалися. Відтак, усі співробітники, які були конкурентами в минулому, налагодили стосунки та навчилися допомагати.

За словами Олексія Кіби, 4 роки тому він прийшов у Variant Agro Build із KMZ Industries, а цього року знову повернувся до KMZ Industries, де 70% співробітників — колишні колеги.

«Дискомфорту не відчув, співробітники прийняли спокійно, по-робочому. Крім того, цього року був зосереджений на тому, щоб виконати всі зобов'язання, які взяв на себе харківський машинобудівник перед клієнтами (а це 35 контрактів у 2021 р.)», — каже він.

За словами регіональної менеджерки в Полтавській області Оксани Пацай, яка перейшла з відділу продажів Variant Agro Build, обидві сторони націлені на те, щоб не втратити жодного замовника.

«Всі замовники залишилися за тими менеджерами, що їх вели. Жодного дискомфорту. Якщо десь інтереси менеджерів перетиналися, відразу це вирішували. До того — ми вже маємо контракти об'єднаної компанії», — розповіла Оксана Пацай.

За повідомленням HR-директорки KMZ Industries Олени Мусашихової, з Variant Agro Build до KMZ Industries перейшли 23 співробітники: директор з продажу, маркетолог, спеціалісти напрямку продажів та інженерно-технічні спеціалісти, зокрема конструктори та технологи (8 осіб).

«Адаптація співробітників проходила легко ще й тому, що в компанії є мотиваційна система, що фокусує людей на результатах діяльності» — каже керуючий директор інвестиційної компанії Dragon Capital Андрій Носок.

Зазначається, що колишні співробітники Variant Agro Build також освоїли деякі технічні нюанси. Зокрема, глибше вникнути в особливості конструкції та роботи зерносушарок та сепараторів, яких не було в асортименті харківського підприємства.

«Познайомилися і з автоматизацією елеваторів — за цим напрямком в KMZ Industries також працює власний підрозділ. Щоб працівники швидше освоїли новий асортимент, відразу після оголошення про злиття компаній у KMZ Industries провели навчальний курс для менеджерів, конструкторів та технологів із Variant Agro Build», — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, брокери повідомляють, що український соняшник набирає високого попиту у покупців. Активність попиту покупців на соняшник досить висока. Ціни протягом дня залишались в діапазоні 19 000-22 600 грн СРТ завод залежно від масової частки олії (46-50%) в регіонах.

-

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus