Україна готова експортувати зернові та олійні культури до Азербайджану — Мінагропрод

Міністерство аграрної політики та продовольства України продовжує діалог з Азербайджанською Республікою щодо експортного потенціалу української агропродукції.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Повідомляється, що на зустрічі 27 січня були присутні представники азербайджанського бізнесу, зокрема, представники холдингів та зернових компаній «Agro Dairy», «Azersun», «Kraun-Co».

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили можливості співробітництва між Україною та Азербайджаном в аграрному секторі, зокрема, питання експорту зернових та олійних культур.

«Наразі Азербайджан імпортує з України переважно кукурудзу, сою, соєвий шріт. Представники Азербайджанської Республіки також зацікавлені у налагодженні поставок з України зернових та олійних культур, а також налагодженні відповідної логістики та інфраструктури», — йдеться в повідомленні.

За словами заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку Тараса Дзьоби, Україна є надійним партнером та гарантом світової продовольчої безпеки, докладає всіх зусиль для виконання своїх міжнародних зобов’язань.

Він також зазначив, що цьогорічний рекордний урожай дозволяє постачання продукції АПК на зовнішні ринки. Відтак, за результатами зустрічі українська сторона висловила готовність надавати необхідну експортну підтримку.

Нагадаємо, названо найбільших українських постачальників насіння озимої м’якої та твердої пшениці. Для ринку кондиційного насіння озимої пшениці в Україні в 2021 р. було характерним підвищення попиту за рахунок збільшення його споживання холдинговими компаніями та великими й середніми товаровиробниками. 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus