На Львівщині планують будівництво заводу з переробки льону

У Львівській області (Золочівський район) планується будівництво льонопереробного комбінату.

Про це пише пресслужба Буської міської ради.

Зазначається, що основний вид діяльності — приймання льону-сирцю, його технологічна переробка та відправлення замовникам, які будуть виробляти з сировини екологічні, льняні тканини.

«На території комбінату планується збудувати також теплиці, на даху складських приміщень будуть змонтовані сонячні батареї. Сушка буде працювати на різних видах палива. Із зерен льону буде вироблятися олія», — говориться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, проєктним планом передбачено побудувати льонопереробний комбінат та створити 80-90 нових робочих місць.

Нагадаємо, що агрохолдинг МХП, засновником якого є Юрій Косюк, у 4 кварталі 2021 р. скоротив продаж соняшникової олії на 4% до 79,48 тис. т у порівнянні з результатами аналогічного періоду 2020 р. Крім того, компанія «Кернел», основним бенефіціаром якої є Андрій Веревський, у другому кварталі 2022 фінансового року (жовтень-грудень) знизила обсяг продажів харчової олії на 6% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus